2017/04/24

Phalcon Ders 2 - Windows Developer Tools Kurulumu (Xampp)


    Öncelikle developer tools dosyalarını Github üzerinden indirmeniz gerekiyor.


    Sayfaya girdikten sonra Clone or Download butonuna tıklayın ve Download ZIP seçeneğini seçin. İndirdiğiniz zip dosyasını C:\ dizinine çıkarın. Klasör adı olarak phalcon-devtools kullanın. (Farklı bir ad kullanacaksanız bundan sonraki kısımlarda kullandığınız adı yazın.)

    Dizin içerisindeki phalcon.bat dosyasına sağ tıkalyın, düzenleyi seçin. (Ya da herhangi bir metin editörü ile açın.) Ardından içeriğini aşağıdaki gibi düzenleyin.

@echo off

set PTOOLSPATH=C:\phalcon-devtools\
php %PTOOLSPATH%phalcon.php %*

kaydedin ve kapatın.


    Geliştirici araçlarının çalışması için bulunduğu dizini PATH içerisine eklemeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken:


Bu kısmı dikkatli yapın.
    Path kısmına eklemeniz gereken yazı: 

;C:\xampp\php; C:\phalcon-devtools

(phalcon-devtools dizini için farklı ad verdiyseniz onu kullanın. Her dizin bildirimi arasında “;” tırnak işaretleri olmadan bulunması gerekir. İlk açtığınızda satır sonunda yoksa ekleyin, varsa eklemenize gerek yok.)

    Bu adımları izledikten sonra dialog pencerelerini Tamam diyerek onaylayıp kapatın. Ardından Başlat->Çalıştır ya da Windows+R kısayolunu kullanarak çalıştr ekranını açın ve cmd yazıp Enter tuşuna basın. Açılan pencerede (komut istemi) php -v yazarak PHP sürümünüzü öğrenebilirsiniz. Daha sonra ise phalcon yazıp devtools kurulumu başarılı mı değil mi görebilirsiniz.


Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder